دیجیتالی شدن مراقبت از گاوها

زمانی که در یک گاوداری 1000 یا 5000 رأس دام و این روزها 10 و یا 20 هزار رأس دام سنگین نگهداری می‌شود چه کارشناس یا مدیر و دامپزشکی می‌تواند در هر لحظه سلامت دام‌ها، گرمازدگی، تشخیص بیماری، شرایط خوراک و … را در تک‌تک گاوها تشخیص دهد.
فراموش نکنیم یک گاو یا تلیسه(امروز) تا 30 میلیون تومان و بیشتر قیمت دارد و بیش از این رقم نیز برای تأسیسات و مراحل نگهداری آن هزینه شده، پس لازم است یک چشم اضافی تیزبین، هوشمند و بسیار حساس در تمام لحظات شبانه‌روز این سرمایه عظیم هر دامدار را تحت‌نظر داشته و به موقع هشدار بدهد. چیزی که در ایران از آن غافلیم!
شرکت کانکترا در هلند، یک هوش مصنوعی(AI) تولید کرده که به تولیدکنندگان محصولات لبنی کمک می‌کند سلامت و رفاه گاوهای خود را کنترل کنند.
سلامت گاو عاملی کلیدی در سودآوری گله‌های لبنی است و تولید‌کنندگان برای دستیابی فوری به داده‌های زمان واقعی که کارایی و بهینه‌سازی تولید را انجام می‌دهد، دیجیتالی می‌شوند.
یاشیر خوخار(Yasir Khokhar) بنیانگذار و مدیرعامل Connecterra می‌گوید:”درک تأثیر فوری عوامل اساسی مانند آب و هوا، شرایط جوی، خوراک و همچنین توانایی تشخیص و نظارت‌بر زایمان، می‌تواند به معنای تفاوت بین “به‌دست آوردن” یا “از دست دادن” صدها هزار دلار باشد.
شرکت کانکترا مستقر در هلند، یک هوش مصنوعی(AI) طراحی نموده که به تولید‌کنندگان لبنی، کمک می‌کند تا سلامت و رفاه گله‌های خود را کنترل کنند.
برای این کار از یک سنسور حرکتی متصل به گردن گاو به همراه منابع داده‌ها، برای ایجاد هشدارهای عملی درباره سلامت حیوانات، گرما و تغییرات عملیاتی استفاده می‌شود.
این سنسور تاریخ و وضعیت هر گاو را درک و پس از شناسایی یک مسئله بهداشتی، از تجزیه و تحلیل‌ها برای کمک به تولید‌کنندگان در تشخیص و مقابله با آن استفاده می‌کند.
این هوش مصنوعی به تولید‌کنندگان اجازه می‌دهد تا دو روز یا حتی بیشتر، قبل از این‌که چشم انسان یک مشکل را تشخیص دهد وجود آن، عارضه نظیر بیماری لنگش را تشخیص دهند. هرچه بازخورد IDA از تولید‌کنندگان بیشتر شود‌، آن سیستم بهتر و باهوش‌تر عمل می‌کند.
IDA در 14 کشور، ازجمله ایالات‌متحده به کار برده می‌شود و توسط فناوری ارتباطات ابری(Cloud) پیام Bird فعال شده است. این امکان برای IDA فراهم می‌شود تا از طریق SMS در کنار هشدارهای ارائه شده در برنامه، به روزرسانی‌های زمان واقعی و روش‌ها عملی را برای تولید‌کنندگان ارسال کند.
خوخار می‌گوید: “می‌بینیم که پیوسته مزارع بزرگ‌تر می‌شوند و داشتن یک چشم اضافی به شکل IDA می‌تواند به تولیدکنندگان کمک کند تا برای سلامتی گاوها(در هوای گرما)پارامتر مهمی را از دست ندهند.
با معرفی سنسورهای پوششی، پلتفرمی با قابلیت هوش مصنوعی، برنامه تلفن همراه و ارتباطات ابری(Cloud)، تولیدکنندگان از طریق پیام‌های SMS، با جزئیات رفتارهای خاص گاو، حتی زمانی که در یک مرتع حرکت می‌کنند، آگاه می‌شوند.”

تحقیقات مزرعه
در یک مطالعه یک ساله در دو مزرعه اروپایی، بیماری گاوهایی که از IDA استفاده می‌کردند زودتر تشخیص داده و سریع‌تر از بیماران بدون متصل به فن‌آوری درمان شدند
و “نه‌تنها زمان بهبودی سرعت بیشتری یافت، بلکه گاوهای مجهز به IDA 50٪ کمتر از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده کردند.
در شرق آفریقا نیز، جایی که صنعت لبنیات در مبارزه با سوءتغذیه نقش بسیار مهمی دارد، تولیدکنندگان Bles Dairies(شریک کانکترا) از رشد چشمگیری در تولید شیر خبر دادند. قابلیت اطلاع‌رسانی در زمان واقعی نیز به آنها کمک می‌کند تا یک گاو گمشده و زخمی را شناسایی کنند.
در روستایی در جورجیا نیز با استفاده از نظارت از طریق تلفن همراه، هشدارها و به‌روزرسانی‌ها، در مورد گاوهای هلشتاین و جرسی، سبب شد تا آنها بدون نگرانی این گاوها را در مرتع رها کرده تا آن‌ها هرچه می‌خواهند بچرند و غذا بخورند.
همچنین در مزرعه‌ای در هلند با استفاده از IDA توانستند سن زایمان را در گاوها از 25 ماه به 23 ماه کاهش دهند. این امر منجر به 55 روز شیردوشی بیشتر گردید که تا امروز این مزرعه توانسته است در حدود 9500 دلار به ازاء هر گاو پس‌انداز کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *